President Santokhi: “Pas na appraisal kan je gaan onderhandelen”

President Chandrikapersad Santokhi stelde maandag 4 oktober tijdens een persconferentie van de regering desgevraagd, dat pas als de regering weet hoeveel olie er gevonden is voor de kust er onderhandeld kan worden.

“Pas als je weet hoeveel je hebt, kan je gaan praten. Je moet eerst weten hoeveel je hebt”, stelde het staatshoofd. “Je moet eerst de investment informatie hebben om over te gaan tot wat je wilt gaan doen”, aldus de president over het eventueel binnenhalen van financiën uit de olievondsten. President Santokhi stelde, dat er verschillende modaliteiten zijn om geld binnen te halen door onder andere een olieput als een onderpand te zetten. 

6 miljoen barrels per jaar

President Santokhi heeft ook in zijn Jaarrede gesteld, dat 2022 in het teken zal staan van appraisals en verdere exploitatie in Blok 58.

Eerder had Staatsolie-directeur Jagesar al gesteld dat het streven om te produceren in 2025 recht overeind staat. Santokhi stelde in zijn Jaarrede dat de offshore olie vondsten een stringente focus van vereisen Staatsolie op het financieringsproces voor participatie. De focus van de upstream onshore is het garanderen van  een productie van minimaal 6 miljoen barrels per jaar, het aanvullen van de oliereserves, het verhogen van efficiency en te allen tijde het garanderen van een veilige werkomgeving. Hij gaf verder aan, dat het werkprogramma van de Upstream Offshore met name gericht is op nieuwe ontdekkingen, in de deepwater offshore, en het uitbreiden van de shallow offshore.

error: Kopiëren mag niet!