Marlène Lie A Ling 50 jaar actief in de danswereld

‘Dansen is het leven zelf’

De veelzijdige Marlène Lie A Ling heeft op 4 oktober het feit mogen gedenken dat zij 50 jaar bezig is in de danswereld. Zij is een danser, dansdocent en choreograaf, artistiek- en algeheel directeur van Balletschool Marlène, Marlène’s Ballet Company en het Folkloristisch Ensemble Paramaribo.

“Dansen is leven, adem in en uit tijdens het bewegen en ontdek jezelf, werk aan je innerlijke groei en zorg zo voor je volledige gezondheid en plezier. Onder de voeten zitten je organen geconnecteerd, en door het dansen blijven ze gezond. Het gevoel van je hart wordt vergroot door je liefde te gebruiken tijdens het dansen”, zegt Marlène Lie A Ling. 

Marlène Lie A Ling is vanaf haar vijfde jaar naar balletles gegaan. Ze is afgestudeerd als balletpedagoog aan de Rotterdamse Dansacademie in Nederland in de dansstijlen klassiek ballet, modern ballet en caractère dans. In Suriname heeft zij de Surinaamse Folklore in het curriculum van de balletschool geplaatst.  

De danspedagoog heeft internationaal en nationaal mooie optredens neergezet tijdens haar carrière tot heden. Een moment is bijvoorbeeld, de hoofdprijs voor choreografie op het 19e Festival Internacional de Dança Amazônia (FIDA). Met de Covid-19 situatie heeft zij ook moeten aanpassen, door ook online balletlessen te verzorgen.

Tekst bij foto (top) 

”Ballet is a discipline that strengthens the personality and helps to shine in life. 

Master Marlène Lie A Ling, 50 Years of teaching and artistic legacy”

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!