Bevordering leden Korps Politie Suriname

Leden van het Korps Politie Suriname (KPS) zijn dinsdag 5 oktober bevorderd. Stefanie Renfurm (agent 1ste klasse) zei in haar inleidende toespraak, dat de leden wederom een mijlpaal hebben bereikt in hun carrière. 

De ouderen onder hen die binnenkort met pensioen zullen gaan werden bedankt voor hun krachten en het overdragen van hun kennis aan de jongeren. 

Sommige ouderen kiezen echter ervoor om het werk wat langer op hun schouders te nemen. 

Renfurm stelde, dat het voor de jongeren onder de bevorderden een uitdaging zal zijn om op een ander hoger niveau te werken. 

In haar toespraak gaf ze ook aan wat er allemaal van de bevorderden verwacht wordt, zoals het werken aan transformatie en het hooghouden van de gedragscode van het korps. 

Korpschef Roberto Prade sprak vervolgens de leden toe die bevorderd moesten worden. Het ging hierbij om de leden die bevorderd moesten worden tot de rang van Commissaris en 1ste klassers. 

Ook de minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi ,hield een toespraak. 

Hij gaf hij aan te willen reflecteren op wat de leden zover heeft gebracht. 

Verder zei hij wat hem allemaal bezighoudt als minister van Justitie en Politie, zoals de manier hoe er bijvoorbeeld om wordt gegaan met berovingen en de benadeelden, de communicatie met de gemeenschap, de handhaving van Covid-maatregelen.

SK

error: Kopiëren mag niet!