Bekende namen die in de Pandora Papers zijn opgedoken.

De Pandora Papers zijn het resultaat van grootschalig onderzoek door het International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ). Ze bevatten een lijst van 600 beroemdheden en wereldleiders die hun geld hebben weggezet – of laten wegzetten – in belastingparadijzen. Media als The Washington Post, The Guardian, en Le Monde hebben de bevindingen gepubliceerd.

De Pandora Papers vormen een enorme hoeveelheid data, gelekt aan onderzoeksconsortium International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ) in Washington. Het gaat om informatie afkomstig van veertien juridisch dienstverleners gevestigd in belastingparadijzen als de Britse Maagdeneilanden, Panama, Cyprus en de Seychellen, die zich bezighouden met onder meer het oprichten van brievenbusfirma’s en offshore-vennootschappen.

Wie of wat verantwoordelijk is voor het lekken van de data, is niet bekend of bekend gemaakt.

In totaal bestaan de Pandora Papers uit bijna 12 miljoen documenten, zoals ruim 4 miljoen pdf’s, 1,8 miljoen Word-documenten, 1,2 miljoen e-mails en bijna 500.000 spreadsheets. De informatie stamt uit de periode 1994-2020.

error: Kopiëren mag niet!