Stichting Paveur doneert temperatuurmeters aan Paramaribo ZOO

Afgelopen zaterdag doneerde de stichting Paveur temperatuurmeters aan de Paramaribo ZOO. Vanwege de Covid-19 situatie wil de stichting op deze manier bijdragen aan het verhogen van de veiligheid van de bezoekers, door de reeds beschikbare scanners van de dierentuin uit te breiden.

“Temperatuurmeters zijn onmisbaar geworden in de samenleving” zei Urmia van Leeuwaarde-Alwart, voorzitster van stichting Paveur Suriname tijdens de overhandiging aan de directeur van de ZOO, John Altenberg. 

‘De Padvindsters van Eerdere Uren’ (Paveur) hopen op een goed gebruik van de scanners door de dierentuin. Altenberg was blij verrast met de donatie van de twee scanners. Hij erkende het belang van het opmeten van de lichaamstemperatuur aan de poort. De dierentuin hanteert een strikte naleving van de MOHANA-regels (mond-/neuskapje dragen, handen wassen en 1.5 meter afstan din acht nemen).

Zaterdag was de dierentuin goed bezocht, daarbij komt het scannen goed van pas. De stichting Paveur heeft als kernwaarden ‘eerlijk’, ‘trouw’, ‘hulpvaardig’ en ‘dienstbaarheid’. Jaarlijks moet de organisatie een internationaal goede daad verrichten. Stichting Paveur is internationaal aangesloten. 

Naast de temperatuurmeters is ook een bedrag van SRD 1.000 gedoneerd aan de Paramaribo ZOO. “Helaas is het ronde getal gebroken door de bankkosten, want het is SRD 985 geworden” laat Van Leeuwaarde-Alwart weten. Zij merkte op, dat de groep, bestaande uit 55 leden, na zeer lange tijd weer bij elkaar is. Een direct gevolg van de Covid-pandemie. “Dit is onze eerste activiteit na maanden”, aldus Van Leeuwaarde-Alwart.

RB

error: Kopiëren mag niet!