PURP presenteert 1e aanzet finale ontwerp herinrichting Waterkant

De Paramaribo Urban Rehabilitation Program (PURP) houdt 6 en 7 oktober een tweede ronde van bijeenkomsten met stakeholders om te praten over het finale ontwerp voor de herinrichting van de Waterkant. De eerste bijeenkomsten zijn geweest in maart en april dit jaar.

Het ingenieursbureau Ilaco Suriname N.V. is gecontracteerd door het Directoraat Cultuur van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur om, onder supervisie van PURP, het finale ontwerp te maken. Het ontwerp is voor het gebied vanaf het Fort Zeelandia tot en met het Waaggebouw. 

Na deze laatste ronde van consultaties, zal het ontwerp worden gedeeld met de regering en de UNESCO voor goedkeuring.

De consultaties zijn geweest met overheidspartners, groepen en instanties die in de binnenstad werken, inclusief standhouders en crafters van de Waterkant. Het streven is om eind december dit jaar het finale ontwerp af te hebben.

In dit ontwerp worden de verschillende faciliteiten meegenomen, zoals verbeterde wegmeubilair, bredere berm, looppad, straatverlichting en georganiseerd parkeren. Het uiteindelijke doel van de herinrichting is om de waarde en geschiedenis van de Waterkant binnen onze World Heritage Site te benadrukken door meer bezoekers te trekken naar het gebied.

PURP is een lening van de Inter-American Development Bank (IDB) en wordt uitgevoerd onder supervisie van het Directoraat Cultuur. Het programma heeft als doel een bijdrage te leveren aan de sociaal-economische herleving van de historische binnenstad van Paramaribo.

error: Kopiëren mag niet!