Oma Sophia Teeroeme viert haar 100e verjaardag te Columbia

De weduwe oma Sophia Teeroeme, gehuwd Janajoekame, heeft zondag 3 oktober haar 100e verjaardag gevierd in huiselijke kring te Columbia, in het district Saramacca. Oma Sophia is geboren op 3 oktober 1921 in het inheemse dorp Bigi Poika en is daar opgegroeid.

Vanwege haar hoge leeftijd is oma Sophia bij haar kinderen in het inheemse dorp Columbia, maar heeft haar adres nog te Bigi Poika in Para. Districtscommissaris Marlene Joden van Para bracht haar een bezoek op haar jaardag, om haar te feliciteren en in de bloemetjes te zetten.

Zij trad op haar 30e jaar in het huwelijk met Joseph Janajoekame en kreeg 11 kinderen. Zij is grootmoeder van 43 kleinkinderen, overgrootmoeder van 77 achterkleinkinderen en betovergrootmoeder van 23 betachterkleinkinderen.

Oma Sophia heeft 63 jaren lief en leed gedeeld met haar echtgenoot, tot die kwam te overlijden in 2014. Zij heeft ook 5 kinderen en 4 kleinkinderen te grave moeten dragen.

Oma Sophia is nog steeds actief als Piai (geestelijke instelling) en draagt heel veel bij aan de traditionele geneeskunde in het dorp.

error: Kopiëren mag niet!