Grootscheepse zoekactie politie naar vermoorde studente Sumanta Bansi (22)

Politie en Openbaar Ministerie gaan toch weer een, grootscheepse, poging ondernomen om het lichaam van de in 2018 vermoorde studente Sumanta Bansi (22) te vinden. Van maandag tot vrijdag deze week gaat de politie een groot terrein in het recreatiegebied De Hulk bij Scharwoude, in de provincie Noord-Holland, afgraven en zeven.

Dat heeft de politie Noord-Holland aan De Telegraaf en de familie van de studente laten weten, aldus De Telegraaf maandag 4 oktober.

Volgende week dient voor de rechtbank Noord-Holland de laatste voorbereidende zitting in de geruchtmakende zaak rond de moord op en verdwijning van Sumanta. Er is veel bewijs voorhanden tegen hoofdverdachte Manodj B. (41), maar het lichaam van de jonge studente is nog steeds spoorloos. 

Het gebied dat de politie gaat afgraven is een stuk grond in recreatiegebied De Hulk waar de politie al eerder gezocht heeft, maar niets werd gevonden. De recherche heeft een sterk vermoeden dat Manodj B., die een buitenechtelijke verhouding had met Sumanta, het lichaam hier heeft begraven na haar doodgestoken te hebben. Uit door de politie opgevraagde data van Google, die gekoppeld zijn aan de telefoon van Manodj, is gebleken dat hij op 19 februari 2018 in dat gebied is geweest. Sumanta is waarschijnlijk in de nacht van 18 op 19 februari vermoord.

De studente woonde bij de familie B. in huis in Hoorn. Ze raakte twee keer zwanger van Manodj. Ook zijn broer, vader en vrouw van de man uit Hoorn zijn verdachte in de mysterieuze verdwijningszaak. 

De recherche gaat er vanuit dat de zwangere Sumanta moest verdwijnen om de eer van de familie te redden.

In door de politie afgeluisterde gesprekken heeft Manodj gezegd dat hij Sumanta heeft doodgestoken. Ook legde hij bij de politie wisselende verklaringen af over de nacht waarin Sumanta verdween. Manodj sprak met zijn broer ook over het gebruik van chemicaliën, die hij gestolen had op zijn werk, waarmee haar lichaam opgelost zou kunnen worden.

Dagblad Suriname heeft eerder aandacht besteed aan deze zaak. Klik op deze link om die artikelen te lezen.

error: Kopiëren mag niet!