Facebook, Instagram en WhatsApp wereldwijd plat

Het zijn enkele van de meest populaire apps voor social media ter wereld, maar het lijkt erop dat Facebook, Instagram, WhatsApp en Facebook Messenger allemaal zijn gecrasht.

Volgens DownDetector treffen de problemen alle gebruikers, wereldwijd.

De drie sociale-mediaservices, allemaal eigendom van Facebook, draaien op een gedeelde back-endinfrastructuur en andere services die eigendom zijn van Facebook, zijn ook niet beschikbaar, waaronder Facebook Workplace en de Oculus-website.

Er is de afgelopen maanden een aantal keren uitval van social media geweest, waarbij Instagram vorige maand 16 uur plat lag en alle Facebook-platforms in juni.

Kort nadat het eerste bericht binnenkwam, was de hashtag #facebookdown trending op Twitter, waarbij gebruikers over de hele wereld problemen meldden om verbinding te maken.

Op Twitter, dat gewoon werkt, zei Facebook-communicatiemanager Andy Stone dat ze weten, dat sommige mensen problemen hadden om toegang te krijgen tot Facebook-apps en -producten.

‘We werken eraan om alles zo snel mogelijk weer normaal te maken en onze excuses voor het ongemak’, aldus de directeur in een tweet.

error: Kopiëren mag niet!