President Santokhi: “2022 zal in het teken staan van appraisals en verdere exploitatie in Blok 58”

Staatsolie draagt zo’n US$ 189 miljoen bij aan de Overheidsbegroting 2022 

President Chandrikapersad Santokhi heeft in zijn vrijdag in het parlement uitgesproken Jaarrede gesteld,dat 2022 in het teken zal staan van appraisals en verdere exploitatie in Blok 58. Eerder heeft Staatsolie-directeur Jagesar al gesteld, dat het streven om olie te produceren in 2025 recht overeind staat.

6 miljoen barrels (vaten) per jaar 

President Santokhi zei: “De offshore olievondsten vereisen een stringente focus van Staatsolie op het financieringsproces voor participatie. De focus van de upstream onshore is het garanderen van een productie van minimaal 6 miljoen barrels per jaar, het aanvullen van de oliereserves, het verhogen van efficiency, en te allen tijde het garanderen van een veilige werkomgeving.”

Hij gaf verder aan, dat het werkprogramma van de Upstream Offshore met name gericht is op nieuwe ontdekkingen, in de deepwater offshore, en het uitbreiden van de shallow offshore. 

Meer studie 

Het staatshoofd vervolgde met de woorden: “In de shallow (ondiepe) offshore, zal meer studie worden gedaan om een beeld te krijgen van de ondergrond en zullen nieuwe bid rounds worden voorbereid voor het jaar 2023. De verkoop van high-end producten en fuel oil, is geraamd op circa 432 miljoen Amerikaanse dollar in 2022. De verwachte omzet over 2021 bedraagt 429 miljoen Amerikaanse dollar. 2022 zal in het teken staan van verdere appraisal en exploratie activiteiten in Block 58. In 2022 zullen diverse initiatieven worden uitgevoerd, om de operaties, van zowel thermal als hydro zo efficiënt mogelijk uit te voeren. De bijdrage van Staatsolie aan de Overheidsbegroting 2022 is ingeschat op circa 189 miljoen Amerikaanse dollar, bestaande uit inkomstenbelasting inclusief Staatsolie dochtermaatschappijen, verbruiksbelasting, dividend, loonbelasting en royalties welke namens Staatsolie door Newmont en IAmGold worden afgedragen.”

error: Kopiëren mag niet!