Paramaribo Zoo staat stil bij Wereld Dierendag

Maandag 4 oktober is het weer Wereld Dierendag. Deze dag ligt ten grondslag aan de sterfdag van Fransiscus van Assissi, een van de bekendste dierenliefhebbers aller tijden. Op deze dag wordt wereldwijd stilgestaan bij het wel en wee van onze mede planeet bewoners. Dieren, zowel huis- als wilde dieren, zijn niet alleen belangrijk voor het ecosysteem, maar ook voor het welzijn en voortbestaan van de mensheid. 

Net als in 2020 zal de Paramaribo Zoo ook dit jaar ten gevolge van de heersende Corona-pandemie deze dag op gepaste wijze herdenken. Niet alleen de mensen die bij de Zoo werken hebben de nare gevolgen van deze pandemie ervaren, maar ook onze bewoners zijn indirect getroffen door dit verschrikkelijk virus, aldus de dierentuin in een persbericht.

De lock-downs en totale lock-downs hebben een zware wissel  getrokken op onze belangrijkste inkomstenbron de entreegelden. Onderhoud en reparatie van dierverblijven moesten worden uitgesteld of volledig worden stopgezet. Hoogste prioriteit in deze periode is dan ook geweest voeding en verzorging van de bewoners en uiteraard betalingen van personeelskosten. Vermeldenswaard is ook dat het Covid-19 virus geen van onze bewoners tot op heden heeft bereikt, hopelijk blijft dat ook zo. 

Herdenking van Wereld Dierendag staat bij de Paramaribo Zoo in het teken van de vele gevallen van dierenleed die wij anno 2021 nog steeds meemaken langs sommige wegen in ons geliefd Suriname, leguanen die aan ledematen worden gebonden en in de felle zon ten verkoop worden aangehouden, maar ook apen en papegaaiachtigen die in grote getale in kleine kooien zonder water en vaak zonder voeding ten verkoop worden aangeboden, maar ook de vele honden en katten die gedumpt worden getuigen niet van dierenwelzijn. 

De dieren in de Paramaribo Zoo worden niet voor ons plezier in gevangenschap gehouden, maar juist om onze samenleving met hun in contact te brengen zodat wij meer respect en liefde voor hun soortgenoten in het wild kunnen opwekken. 

Heeft u dieren thuis verwen ze dan maandag 4 oktober net als de Zoo met extra aandacht en liefde ondanks de moeilijke economische situatie van ons geliefd Suriname. De Paramaribo Zoo feliciteert alle organisaties en personen die zich inzetten voor het welzijn van dieren met de dag van 4 oktober. Onze Paramaribo Zoo vrienden mogen maandag 4 oktober indien zij dit wensen wat vers fruit en groenten voor onze dieren brengen. Een fijne herdenking van Wereld Dierendag 

error: Kopiëren mag niet!