De oppas met een frisse look

Enkele oppashuizen zijn al lang met vakantie. Oppashoudster Shruti geeft in gesprek met Dagblad Suriname aan, dat er toch veel werk aan de winkel is ondanks haar deuren ook gesloten zijn. Zij is al zeven jaren oppashoudster.

“Ik hoef gelukkig geen huur te betalen, omdat ik de oppas net achter mijn huis heb gebouwd. De kinderen kunnen spelen en hebben zo ook veel meer tijd met elkaar. Ook kunnen de ouders de kinderen laten slapen als het nachtdienst is. Het is uiteindelijk voor enkelen een tweede huis.”

Shruti geeft aan, dat zij met deze korte vakantie enkele renovaties heeft gedaan. Ook is er geverfd, dus de oppas heeft een nieuwe look gekregen. Het is leuk voor de kinderen als zij hun omgeving weer opgefrist zien. Het is net een nieuwe ervaring weer voor ze, maar met dezelfde mensen. Ook moet ik nog kijken welke spelletjes of leerrijke spullen ik kan vinden voor de kinderen. Voor mij betekenen mijn kinderen heel veel. Het zijn net mijn eigen kinderen, dus ik wil zeker dat zij veel leren en iets goed worden in de maatschappij”, zegt Shruti. 

“Het is de afgelopen periode heel moeilijk geweest en een beetje verwarrend. Ook bij het doorgeven van de prijsverhoging. Enkele ouders hebben begrip daarvoor, maar kunnen het niet missen. Maar uiteindelijk is alles ook omhoog gevlogen. Gelukkig haal ik enkele bladgroenten uit mijn eigen tuin, dus de kinderen eten dagelijks gezond. Voor het nieuw schooljaar heb ik er meer kinderen bij.” 

“Ook hebben de tantes die op de kinderen passen veel ruime om zich voor te bereiden. De positieve energie van hen speelt ook een belangrijke rol”, benadrukt Shruti.

Een andere oppashoudster zegt, dat zij ook bezig is met de voorbereidingen voor de deuren weer open gaan. “Maar, daartussen is er ook een andere hossel bijgekomen.”

Vanessa, de oppashoudster, geeft aan, dat zij naast het oppassen ook eten op bestelling maakt. “Ik kijk nog even hoe ik het doe wanneer de kinderen er zijn, omdat ik hierme pas ben begonnen. De bestellingen zullen een dag van tevoren gedaan worden en het ophalen de volgende dag. Met de medewerkers dus enkel tantes die ook op de kinderen passen, hoop ik dat het heel vlot zal gaan. Je gaat met iets extra’s moeten beginnen om uit te komen. Het gaat niet alleen om de inzet en uitgave van de oppas zelf, maar ook mijn privé leven. Ik wil niet werken voor mijn straf, ik wil juist genieten. En om de kinderen ook een nieuwe ervaring aan te bieden ga je toch met andere alternatieven moeten komen. Ik hoop bij deze dat beide succesvol zullen gaan.”

TM 

error: Kopiëren mag niet!