COOL Onderwijsprogamma moet zorgen voor solide ondersteuning in aanvulling op lessen in de klas

Delano Hoogvliets, Project Deployment & Communicatie Coördinator, zegt in een reactie tegenover Dagblad Suriname, dat het COOL Onderwijsprogramma officieel is gelanceerd op woensdag 5 september. “Dit hebben we gedaan middels een live webinar. Het COOL programma wordt uitgevoerd door FIBOS (Federatie Instellingen Bijzonder Onderwijs) en het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur waarbij UNICEF Suriname optreedt als technische partner en financier. De Naam COOL is bedacht door een aantal leerkrachten ouders en leerlingen. De naam is als winnende naam gekozen uit 11 bedachte namen.”

Het programma wordt iedere dag op televisie uitgezonden via ATV, kanaal 12.3 en School TV op kanaal 8.3. “Naast ATV zijn we ook bezig met een uitgebreide uitzending op kanaal 8.3.” Het programma omvat alle lessen van de basisschool en het VOJ. De doelgroep van het programma zijn de leerlingen van de basisschool (leerjaar 1-8) en leerlingen van het VOJ (klas 1-4).

Hoogvliets laat weten, dat de lessen verfilmd zijn in heldere, korte instructie les films. Iedere week worden nieuwe lessen uitgezonden. Op het FIBOS YouTube Edumedia kanaal worden deze video’s in playlisten blijvend aangeboden aan de leerlingen. Op dit moment heeft het kanaal ruim 1.500 abonnees.

“Met het programma willen we bereiken dat ieder kind via dit nieuw onderwijsaanbod een solide ondersteuning geniet in aanvulling op de lessen in de klas”, aldus Hoogvliets.

SK

error: Kopiëren mag niet!