Consumentenkring Suriname verwachtte iets concreets

De Consumentenkring Suriname (CkS) had meer concretere zaken verwacht van de president in zijn Jaarrede die hij vrijdagochtend uitsprak in de Assemblee.

Voorzitter Albert Alleyne heeft eerder deze week al in Dagblad Suriname gezegd, dat hij in de Jaarrede van de president de aankondiging van verlichtende maatregelen verwacht. Zijn verwachting is helaas niet bewaarheid geworden. Als normaal zijn het wenselijkheden die de regering zegt te zullen doen.

Wat Alleyne wel opviel is dat de president heeft gezegd te beseffen, dat al de verhogingen die zijn doorgevoerd invloed hebben op de prijzen in de winkels. Maar, een concrete oplossing daarvoor heeft hij niet aangedragen. “Dat is wat ik mis in de Jaarrede van de president, maar dat is ook wat ik mis in het hele beleid van de regering”, aldus de Consumentenkring-voorzitter.

Alleyne vindt dat de regering vanaf het begin de bevolking moest hebben verteld, dat het niet eenvoudig en hard zal zijn om  de economie weer op spoor te brengen. Dat heeft ze niet gedaan. En nu wordt de ene na de andere maatregel doorgevoerd met alle gevolgen van dien voor de burgers. Hij vindt, dat wat de regering wil is alles wat in de afgelopen 40 jaar mis is gegaan, binnen een jaar tijd oplossen. De bevolking kan dat moeilijk dragen en had gehoopt dat de president financiële verlichting zou aankondigen.

SS 

error: Kopiëren mag niet!