8 personen zaterdag aan Covid-19 overleden en 230 mensen Covid-positief getest

Het Covid-virus heeft zaterdag 2 oktober 8 patiënten het leven gekost, zo meldt het officiële Covid-19 dashboard op de website van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg, www.bogsuriname.com, zaterdagavond. Het aantal overleden personen aan Covid-19 bedraagt nu, sinds de aanvang van de Covid-pandemie medio maart 2020, 901.

230 Personen werden positief getest (donderdag 212 en vrijdag 236) en 11 patiënten zijn genezen verklaard. 483 Testen zijn uitgevoerd.

Op Intensive Care Units van de ziekenhuizen liggen zaterdag 19 patiënten en in totaal liggen 87 personen met het virus in een ziekenhuis. De afgelopen dagen zijn er geen significante wijzigingen geweest in het aantal ziekenhuisopnames. Het recente aantal dagelijkse doden is echter zorgwekkend te noemen.

De Covid-19 dashboard toont zaterdag 2 oktober nog steeds 51 personen in isolatie.

Het totaal aantal met Covid-19 besmette personen, sinds de uitbraak medio maart 2020, bedraagt nu 42.097.

PK

error: Kopiëren mag niet!