Verwaarlozing sportcomplex Pontbuiten

Onder grote publieke belangstelling werd zaterdag 22 december 2018 feestelijk een langverwachte wens van de jongeren van Pontbuiten, een mini kunstgrasveld, in gebruik genomen. Aanwezig waren de toenmalige president en minister van Sport- en Jeugdzaken. Alle sprekers haalden in hun toespraken aan, dat er zuinig moest worden omgegaan met het veld en alle andere faciliteiten eromheen, omdat het geld had gekost.

Na drie jaren merk je dat het onderhoud en het zuinig ermee omgaan te wensen over laat. Het wordt zeer intensief gebruikt en het is bekend dat deze mini kunstgrasvelden een bepaalde levensduur hebben. Een ressortraadslid van Pontbuiten zegt, dat het onduidelijk is voor de buurtbewoners wie het complex beheert.

Het is ook een populaire plek voor hangjongeren uit de buurt. De goot rondom het veld wordt niet regelmatig opgehaald en is ook verstopt vanwege de troep die erin wordt gegooid. Het gevolg hiervan is een onhygiënische toestand in de omgeving. De omheining is ook al vernietigd. 

Het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport onderkent de problemen met een aantal van deze velden en een werkgroep is bezig met de evaluatie, zoals Dagblad Suriname op 24 augustus berichtte, https://www.dbsuriname.com/2021/08/24/werkgroep-bij-ros-evalueert-beheerssysteem-multipurpose-kunstgrasvelden/

VP

error: Kopiëren mag niet!