Musicus Herman Snijders overleden

De bekende musicus Herman Snijders heeft donderdag het tijdelijke met het eeuwige verwisseld. Dit blijkt uit een post op social media van musicus en schrijver Ronald Snijders, hij is een neef van Herman Snijders.

Ronald Schreef: ‘Zojuist vernam ik dat musicus Herman Snijders ( mijn neef) na een ziekbed is overleden in Amsterdam op de leeftijd van 67 jaar. Moge zijn ziel in vrede rusten. Herman heeft een zeer productief muzikaal leven gekend. Moge zijn ziel in vrede rusten.’

De 67-jarige werd geboren als Herman Christoffel Snijders op 25 december 1953. Hij is een componist, dirigent en trombonist geweest van Surinaamse afkomst. Bronnen geven het volgende aan over de musicus. Hij kreeg de eerste muzieklessen van zijn oom Edgar Snijders (1923-1990). Verder was hij kapelmeester van de TRIS Militaire Kapel in Suriname, Herman C. Snijders heeft harmonie- en fanfareorkesten mogen dirigeren.  Hij studeerde aan Het Koninklijk Conservatorium te Den Haag onder andere HaFa-directie.  Hij is de 1e directeur geweest van de Nationale Volksmuziekschool. 

Het regent condoleanceberichten onder de post van musicus en schrijver Ronald Snijders. Enkele reacties: R schreef: ‘Gecondoleerd en sterkte. Gisteren hadden we het nog over hem”, T schreef: “liefde & kracht, gecondoleerd & sterkte”, G postte: “Gecondoleerd en sterkte aan alle puku man nanga oema en nabestaanden RIP”

error: Kopiëren mag niet!