“Een kleine hap voor mijn portemonnee”

“De winkel was drukker net de markt, je moest zo lang wachten voor je aan de beurt komt”, zegt Amrita tegenover de krant. Zij besloot net als enkele andere burgers inkopen te gaan doen voor haar kinderen voor het komend schooljaar.

“Het is eigenlijk bijna op het laatste moment, maar alweer niet te laat. Nu heb je de meeste uitverkoop waaronder 2 voor SRD 100 of SRD 250 in enkele schoenen winkels. Ook bij kledingzaken twee halen één betalen. Dit komt me handig uit, vooral met de pittige prijzen van schoenen en kleding. De school begint binnen een paar weken en ik moet alles al in orde hebben. Voor de drie kinderen moet ik nog kleren, ondergoed en schoeisel kopen. Gelukkig had ik een deel van de spullen al gekocht, het andere deel kreeg ik als schoolpakket van het werk. Als het werk mij geen schoolpakket zou geven voor mijn kinderen zou ik nu nog veel meer moeten kopen. Uitverkoop van schoenen in enkele winkels komt me goed uit. Zo kan ik nog wat centjes overhouden voor de maand”, aldus Amrita

Een andere vrouw, zegt dat zij gelukkig heeft gedraald met het kopen van schoolspullen. “Ik zat het toen te overwegen of ik een voor een moest kopen of alles in een keer. Ik heb twee kinderen en als je voor de ene wat koop en de ander later, dan wordt het een heel gedoe, dus ik besloot dingen samen te doen. Allen aan een patta moest ik SRD 475 neertellen en voor beide komt dat op bijna SRD 1.000. Dan is er nog geen inkopen voor schoenen, kleren en resterende spullen gedaan. Voor de schooltassen heb ik al SRD 600 betaald. Dus nu ga ik nog kijken wat de spullen in totaal kosten en hun uniform. Ik zag schoennen al voor SRD 170 en ander duurder. Je hebt wel goedkopere, maar je gaat heel veel moeten zoeken. De uitverkoop is handig uitgekomen.  Ik heb voor SRD 4 paar schoenen Pata moet ik nog even uitzoeken. Of ze lang meegaan is nog een grote vraag, maar op dit moment is het een kleine hap voor m’n portemonnee. Ik hoop dat er meer van zulke acties komen, het helpt ons als hardwerkenden met weinig inkomsten heel veel.”

TM 

error: Kopiëren mag niet!