Automobilist (35) rijdt in op biker van Bikers Unit Korps Politie Suriname

De 35-jarige automobilist R. S. is woensdag door de politie van het bureau Nieuwe Haven aangehouden, nadat hij was ingereden op een biker ofwel een fietsende agent, zo meldt het Korps Politie Suriname vrijdag 1 oktober.

Agenten hadden van de Bikers Unit de melding ontvangen, dat een doorrijder een biker ter hoogte van de Limesgracht en de Hofstraat had aangereden.

Daar aangekomen wees het onderzoek uit, dat de leden van de Bikers Unit bezig waren met een verkeerscontrole. Op een bepaald moment kwam R.S. vanuit de Dr. Sophie Redmondstraat aangereden. Ter hoogte van het bedrijf Ulstrel werd hij tot stoppen gesommeerd, aangezien de chauffeur en zijn bijrijder geen gordel om hadden.

R.S. negeerde dat bevel en reed roekeloos door. Een biker ging hem achterna en sommeerde de man op de kruising van de Limesgracht en de Hofstraat weer om te stoppen. Ook dit tweede stopteken negeerde de automobilist en reed vervolgens in op de politieman. Om niet aangereden te worden, sprong de biker van zijn fiets en viel op het wegdek. De politieman liep schaafwonden op en werd door de arts van de politie medisch behandeld. 

De autobestuurder werd met assistentie van de politie van het bureau Nieuwe Haven in de boeien geslagen. De man, die niet onder invloed van alcohol verkeerde, blijkt niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Ook de autopapieren bleken niet in orde te zijn. Zijn auto werd ter herkeuring door de politie in beslag genomen, waarna de verdachte ter voorgeleiding werd overgebracht naar het politiebureau.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is R.S. ter zake mishandeling/zware mishandeling door de politie in verzekering gesteld. Het dossier van deze zaak zal voor verdere afdoening worden opgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

error: Kopiëren mag niet!