Abenaston, al zes weken in het donker

Het dorp Abenaston in het bestuursressort Boven Suriname zit al zes weken in het donker. Het lichtaggregaat dat het dorp van stroom moet voorzien is defect. Vanaf de eerste dag dat het defect is geraakt is het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen, afdeling Dienst Elektriciteitsvoorziening op de hoogte gesteld, maar nog niemand is langs geweest. 

Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en de leerkrachten zullen waarschijnlijk niet willen afreizen naar het dorp als het probleem niet is opgelost, zegt een bewoner. 

Deze situatie heeft ook een impact op het leven van de dorpelingen. Men kan bijvoorbeeld geen vlees in voorraad kopen. In het verleden is het vaker voorgekomen, dat de bewoners geld ophaalden om onderdelen te kopen voor het aggregaat.

VP 

error: Kopiëren mag niet!