Minder dan normale vakantiedrukte op Colakreek

In een gesprek met Dagblad Suriname zegt de directrice van METS Travel en Tours, Sherida Mormon, dat er op dit moment sprake is van minder dan normale vakantiedrukte.

“Als ik naar de cijfers kijk is het een derde van de normale vakantiedrukte op Colakreek. De huizen en een deel van de hutten zijn bezet. Er zijn vijf huizen en in elk huis kunnen maximaal 7 mensen. In de hutten kunnen gemiddeld 5 tot 10 mensen. De mensen mogen overnachten en dat is bij heel veel oorden ook het geval.” 

In deze drukke vakantieperiode is het belangrijk dat de mensen zich ook aan de Covid-maatregelen houden. Mormon geeft aan dat er niet meer dan 7 mensen in een huis mogen, als de mensen een gesloten ruimte betreden moeten ze een mondkap op hebben. Ook geeft zij aan, dat er Covid=protocollen geschreven zijn door de oorden, die ook op de website van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg  te zien zijn. Op de vraag of er wel eens mensen zijn die zich niet houden aan de regels, geeft Mormon aan dat ze tot dusver geen last daarvan hebben gehad. Mochten er mensen zijn die een gesloten ruimte willen betreden en geen mondkap op hebben, dan worden ze netjes erop geattendeerd om hun mondkap op te zetten. Verder geeft zij aan dat er ook controle van de politie te merken is.

Vakantieoorden wel of niet sluiten?

Velen in de samenleving vragen zich af of de oorden niet gesloten zouden moeten worden, gezien de toenemende Covid-besmettingen. Mormon zegt hierop, dat de oorden open locaties zijn, het zijn geen gesloten ruimtes, want daar zou het gevaar vooral in zitten. Ook geeft zij aan dat de huizen op een afstand van elkaar zijn.

“In plaats van de oorden sluiten zou de boodschap aan de samenleving eerder moeten zijn ‘let op jezelf’. Het is een belangrijke verantwoordelijkheid die jij neemt om je te houden aan de maatregelen en zorg ervoor dat je aan je immuunsysteem werkt. Hetzij door genoeg natuurmedicijnen, hetzij door vaccinatie, hetzij beiden, zorg voor een goed immuunsysteem.” Mormon stelt dat. we een aantal lockdowns achter de rug gehad hebben en dat gebleken is dat het onvoldoende werkt. “Wanneer er een stijging is, is er een stijging en dan valt er niets meer daaraan te doen, dan het laten uitzitten en het laten uitrazen.”

Mormon zeg, dat onze mensen dus sterker gemaakt moeten worden. Er moet gewerkt worden aan de bewustwording en aan het eigen immuunsysteem, gecombineerd met vaccinatie of natuurmedicijnen. Ook wanneer mensen besmet zijn, dienen zij zich in quarantaine op te houden. Er is al genoeg leed, zegt Mormon en daarom is het belangrijk dat iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid neemt, omdat de druk op de gezondheidszorg ook toeneemt.

Mormon stelt, dat het sluiten van de vakantieoorden dus niet terecht zou zijn, omdat alles verder gewoon open blijft. Vooral het deel van de samenleving dat niet bij de overheid zit voor een vast inkomen lijdt eronder. Het is volgens haar wel terecht om de bewustwording op touw te zetten, dat mensen hun eigen verantwoordelijkheid nemen. En dat ze zichzelf beschermen in welke vorm dan ook.

“Wanneer het druk is, loop weg. Wanneer je weet dat mensen ziek zijn of dat jij ziek ben, blijf thuis. Zet een mondkap op en begin te mensen in de omgeving melden dat je je niet goed voelt. Indien deze ziekte nog niet is uitgeraast dan betekent het dat wij ermee gaan moeten leren leven. Nu al moeten we ermee leren leven, dat wil zeggen dat we meer verantwoordelijkheid moeten leren nemen, dat wil zeggen dat iedere individu zich nog meer verantwoordelijk moet opstellen.”, aldus Mormon.

SK

error: Kopiëren mag niet!