“Hygiëne is zeer van belang, dus ik zorg dat alles in orde is”

“Enkele lege percelen en erven worden op tijd schoongemaakt”, zegt Jimmy. In zijn omgeving kijken mensen wel naar de veiligheid van hun kinderen. “Een ieder let hier op elkaar, vanwege de vakantie hebben enkelen van ons besloten ook enkele lege percelen schoon te maken. De kinderen gaan iets zoeken te doen en nu er geen sportvelden zijn of een soort van speeltuin dan is er na schoonmaken wel wat te doen.”

Jimmy is een alleenstaande vader en stelt, dat hij vaak genoeg op het werk is. Nu het vakantie is, is zijn jongen alleen thuis. “Mijn buurvrouw houdt wel even oogje in het zeil en als hij uit huis gaat, weet ik het ook gelijk. Het erf onderhouden en de omgeving speelt ook een belangrijke rol. Minder gevaar, en er is meer overzicht naar buiten of naar de andere kant te zien. Door veel gras hadden we veel last van slangen en insecten dus het was noodzakelijk schoon te maken. Ook al zijn enkele gedeelten niet van ons, maar een schone omgeving zorgt voor minder ellende en gevaar”, aldus Jimmy. 

Een andere burger denkt er echter wat anders over. “Mijn omgeving hou ik zeker schoon, maar het perceel naast bij mij is niet mijn hoofdpijn. De mensen maken wel op tijd schoon en als ze vergeten zijn, dan geef ik ze wel een belletje. Gebby maakt wel schoon, vooral haar omgeving en benadert de buren ook op tijd om schoon te maken. “Hygiëne is zeer van belang, dus ik zorg dat alles in orde is.”

TM

error: Kopiëren mag niet!