Financiële problemen studenten op Cuba moeten volledig verdwijnen

Met een beter strategisch beleid moet worden voorkomen dat Surinaamse studenten op Cuba moeilijk hun huur kunnen betalen. Vicepresident Ronnie Brunswijk zei zich hiervoor extra te zullen inzetten. 

Dit kwam naar voren tijdens een onderhoud op maandag 22 september, tussen Brunswijk en de Cubaanse ambassadeur lgor Azcuy Gonzalez op het Kabinet van de vicepresident. Onlangs verscheen in het nieuws dat met name studenten die met een beurs op Cuba studeren, in een moeilijke financiële situatie verkeren.

De vicepresident benadrukte dat dit nooit meer mag gebeuren met landgenoten. Voorts vertelde de Cubaanse ambassadeur de grenzen te zullen openen voor toerisme, tegen november. 

Hij vroeg de vicepresident het daarheen te willen leiden dat het ministerie van Justitie en Politie strak de hand houdt aan het vreemdelingenbeleid. Gebleken is dat veel Cubanen die de afgelopen periode uitgeweken zijn naar Suriname niet huiswaarts zijn gekeerd. Het vermoeden bestaat dat ze via Suriname naar andere landen zijn doorgereisd.

error: Kopiëren mag niet!