Cuba betuigt dank voor Surinaamse steun

De Cubaanse regering heeft namens het Cubaanse volk haar erkentenis uitgesproken voor de regering van Suriname. Ambassadeur Igor Azcuy Gonzalez van Cuba heeft de dankbetuiging maandag 27 september overgebracht tijdens een onderhoud met vicepresident Ronnie Brunswijk op zijn kabinet. 

De dankzegging komt naar aanleiding van de oproep van president Chandrikapersad Santokhi aan de VS, om elk embargo tegen Cuba op te heffen. President Santokhi deed de oproep in zijn toespraak bij de recente VN Algemene Vergadering op 22 september in New York.

Brunswijk heeft beloofd deze waardering vanuit Cuba verder door te geleiden naar president Santokhi. 

Ook werd gesproken over de achterstallige betaling aan 80 Cubaanse artsen en verpleegkundigen. Deze achterstand is door regering Santokhi/Brunswijk afbetaald in de maand juni. Het totale bedrag kwam neer op 2.2 miljoen Amerikaanse dollar. De vicepresident wees erop dat de regering de gezondheidszorg hoog acht en daarom middelen heeft vrijgemaakt om deze schuld te voldoen. De groep artsen die twee jaren lang heeft gewerkt in Suriname, is intussen huiswaarts gekeerd. 

Indien de regering weer gebruik wenst te maken van diensten uit Cuba, staat de Cubaanse regering open voor  nieuwe onderhandelingen.

error: Kopiëren mag niet!