Consumentenkring noemt 2,5% bankosten DSB bij Amerikaanse dollar opname “bijna” oplichting

De 2,5% die De Surinaamsche Bank (DSB) klanten in rekening brengt bij contante opname van Amerikaanse dollars een vorm van “bijna” oplichting. De Consumentenkring vindt het absurd. Met het geld van de cliënt waar de bank mee werkt en aan verdient, moet de cliënt nu zoveel kosten betalen om contant erover te kunnen beschikken. “Gekker kan het niet”, zegt Consumentenkring-voorzitter Albert Alleyne. 

De kosten die de cliënt in rekening worden gebracht bij contante opname van zijn eigen US$-bankrekening, verhoudt zich op geen enkele manier met de werkzaamheden die de bank daarbij moet verrichten. Dus als je US$ 1.000 wilt opnemen van jouw bankrekening, word je US$ 25 aan kosten in rekening gebracht. “Dan is het jouw eigen geld !”  

De Consumentenkring kan er geen enkel begrip voor opbrengen en vindt het een pure vorm van uitbuiting. Het giraal geldverkeer dat aangemoedigd wordt biedt niet altijd uitkomst. Soms heb je cash geld.  

DSB heeft maandag in een bekendmaking laten weten, dat de US$ opnamelimiet per kas is aangepast. Per maand kan een cliënt nu maximaal US$ 5.000 contant opnemen. Dit kan in één keer of in meerdere opnames tijdens de maand. De kosten bij een contante opname bedragen 2,5% van het op te nemen bedrag. De bank moedigt interbancaire overmakingen sterk aan. Overboekingen via internet banking of de mobile banking app zijn kosteloos, veilig en snel.

error: Kopiëren mag niet!