Bromfietser (19) overlijdt na te zijn aangereden door auto op Meerzorgweg

De 19-jarige Mitchel Kasandimedjo die dinsdag op de Meerzorgweg in het district Commewijne op zijn bromfiets door een auto werd aangereden, is diezelfde avond op de Intensive Care Unit (ICU) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, AZP, overleden, zo meldt het Korps Politie Suriname woensdag.

De politie van het bureau Meerzorg had 28 september tegen acht uur in de ochtend een melding ontvangen van een aanrijding tussen een bromfiets en een auto. Agenten De troffen de bromfietser, die niet aanspreekbaar was, op het wegdek aan. Op zijn achterhoofd had hij een barstverwonding opgelopen, waaruit bloed kwam. In kritieke toestand werd hij in de ambulance van de R.G.D. poli van Meerzorg afgevoerd naar het AZP. Hij overleed daar rond half tien ‘s avonds. 

Het voorlopig politieonderzoek heeft uitgewezen, dat de autobestuurder over de Meerzorgweg reed vanuit de richting van de Wijdenboschbrug en gaande richting de Oost-westverbinding. De bromfietser reed in tegenovergestelde richting op de rijstrook bestemd voor het langzaam verkeer. Ter hoogte van de Chinese vereniging sloeg de automobilist  rechtsaf om de inrit van de Chinese vereniging op te rijden. Daarbij verleende hij geen voorrang aan het recht doorgaand verkeer en reed de bromfietser aan.

Beide voertuigen zijn ter herkeuring door de politie in beslag genomen. Het rijbewijs van de autobestuurder is ingevorderd.

Het lichaam van Kasandimedjo is in opdracht van het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen. Het onderzoek van deze aanrijding is overgedragen aan de Verkeersunit van Regio Oost.

error: Kopiëren mag niet!