Newmont Suriname ondersteunt bouw Multifunctioneel politiebureau Snesikondre

Newmont Suriname is bereid haar ondersteuning te geven aan de bouw van een multifunctioneel politiebureau te Snesi Kondre. Het project zal worden uitgevoerd in samenwerking met en met inbreng van diverse stakeholders waarvan Newmont er één is. Dit meldt het ministerie van Justitie en Politie dinsdag 28 september.

Het bedrijf heeft in december 2020 een Memorandum of Understanding (MoU) met het ministerie van Justitie en Politie ondertekend.  Deze MoU betreft de politiezorg in het zuidoosten van Suriname en handhaving van de openbare orde en veiligheid in dit gebied. 

Het project voor de bouw van het multifunctioneel politiebureau Snesiondre behoort tot één van de gemeenschapsprojecten waarbij het bedrijf zo goed als mogelijk invulling wenst te geven aan haar sociale verantwoordelijkheid en een deel van haar winsten uit de goudwinning te laten terugvloeien naar de gemeenschap. Dit project is tot stand gekomen op basis van een behoeften evaluatie van de gemeenschappen te Snesikondre en omgeving.

Er is eerder dit jaar een werkgroep ingesteld onder voorzitterschap van Paul van Dun van het ministerie van Justitie en Politie die met voortvarendheid zal werken aan de uitvoering van dit project. 

Dagblad Suriname berichtte maandag nog dat bewoners van Paamaca ontevreden zijn over de politie te Snesikondre https://www.dbsuriname.com/2021/09/28/bewoners-paamacca-ontevreden-over-politie-snesikondre/.

error: Kopiëren mag niet!