Momenteel de gerechten in onze Surinaamse keuken!

Een dagelijkse vraag is momenteel: wat koken we vandaag? Door de huidige situatie heeft vrijwel alles wat de klok slaat te maken met de Covid maatregelen in acht nemen en thuis blijven. Zodoende is er ook meer tijd om aandacht te schenken aan onze voeding. Dit heeft een directe invloed op hoe wij ons voelen en hoe wij functioneren. Het geeft ons lichaam energie. De Surinaamse gerechten hebben allemaal ook hun bekendheid. Wij zullen middels deze rubriek steeds een kijkje nemen in wat er dagelijks wordt klaargemaakt in onze Surinaamse keuken.

Huize N had kool met garnalen;

Recept: Paprika gevuld met gehakt

Ingrediënten: 4 paprika’s, 250 gr. Gehakt, zwarte peper, 1 teentje knoflook, 1 kleine ui, 1 ei,1 bouillonblokje, 1 eetl. sojasaus

Bereiding Paprika gevuld met gehakt

Was de paprika’s, verwijder de kelken en hol ze uit. Meng het gehakt met de fijngemalen ui en knoflook, sojasaus, verkruimeld bouillonblokje, losgeklopt ei en zwarte peper. Vul hiermee de paprika’s. Vet een vuurvaste schaal in en doe de paprika’s erin. Dek af met aluminiumfolie en bak ze in een voorverwarmde oven op -/+ 160 ºC.

 (Bron: recept; sranangkukru.net)

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!