Bewoners Paamacca ontevreden over politie Snesikondre

De bewoners van Langatabiki en omgeving in het bestuursressort Paamacca zijn niet te spreken over het gedrag van de politie in het gebied. De politie eenheid te Snesikondre staat volgens de bewoners van het gebied niet ten dienste van de gemeenschap. 

Zolang dorpsbewoners contact maken met de politie waarna ze moeten uitrukken, krijgen ze steeds als antwoord dat er geen vervoer is. Dit terwijl de plaatselijke politie een wagen en boot met buitenboordmotor heeft gehad van het goudbedrijf Newmont. 

Volgens een bewoner waarmee Dagblad Suriname sprak, lijkt het alsof de politie in dienst is van het bedrijf. Er is immers wel altijd vervoer beschikbaar als het bedrijf een beroep doet op de politie. De politie patrouilleert alleen binnen het concessiegebied van het bedrijf. 

Districtscommissaris Osei Jabini van het bestuursressort en de publiciteitsdienst van de politie waren niet bereikbaar voor een reactie

De politiepost werd 4 december 2017 geopend (zie foto top) en kwam tot stand door een samenwerking tussen tussen het districtsbestuur, de commissie Ordening Goudsector, het Korps Politie Suriname en Newmont Suriname.

VP

error: Kopiëren mag niet!