92e verjaardag voor The nightingale Lata Mangeshkar

Het regent felicitaties op social media

Veteraan zangeres en Bharat Ratna Lata Mangeshkar viert heden, 28 september, haar 92e verjaardag. Bij deze gelegenheid zijn de wensen uitgestort voor de ‘Nightingale of Bollywood’.

Premier Narendra Modi was een van de eersten die Lata ji op haar verjaardag wenste. Premier Modi schreef een oprechte, verjaardagsgroet voor Lata Mangeshkar terwijl hij tweette: ‘Verjaardagsgroeten aan gerespecteerde Lata Didi. Haar melodieuze stem galmt over de hele wereld. Ze wordt gerespecteerd om haar nederigheid en passie voor de Indiase cultuur. Persoonlijk zijn haar zegeningen een bron van grote kracht. Ik bid voor het lange en gezonde leven van Lata Didi. @mangeshkarlata.’ 

Filmmaker Madhur Bhandarkar noemde Lata Mangeshkar ‘Goddess of Music’ en wenste de legendarische zangeres ook door een paar foto’s en een tweet te delen met de tekst: ‘Ik wens @mangeshkarlata tai een heel gelukkige verjaardag, de stem die elk hart raakt, geen enkele dag in mijn leven gaat zonder naar je liedjes te luisteren. Moge Lord Ganesh u zegenen met een lang en gezond leven. #GoddessOfMusic’.

Sarod-maestro Amjad Ali Khan bracht ook zijn verjaardagsgroeten over aan de Lata ji door een oude foto te delen met haar en voormalig premier van India, wijlen Atal Bihari Vaijpayee. Hij schreef: ‘Ik wens de iconische nachtegaal van India @mangeshkarlata een heel gelukkige verjaardag! Saal Giraah Mubaarak Lata Didi #LataMangeshkar’. 

De actrice Juhi Chawla ging ook naar sociale media om Lata Mangeshkar op haar 92e verjaardag te wensen toen ze een throwback-foto met de ervaren zangeres plaatste en schreef: ‘A 100 voor de legendarische Lataji op haar verjaardag Radio sun rahi thi, aapke 70’s ke gaane baj rahe the , aapki aawaz ko sunkar aisa laga jaise ,phoolon ki baarish ho rahi hai , jaise Gangaji beh rahi hai met veel liefde en respect.’

De wereldbekende, The nightingale Lata Mangeshkar, Hema Mangeshkar, zoals ze echt heet, zag het levenslicht op 28 september 1929. Het opnemen van haar eerste nummer deed ze in 1942. Op 13-jarige leeftijd. Heden ten dage is The nightingale namelijk de zangeres met de meeste opgenomen songs. Volgens bronnen stond de teller in de jaren tachtig al op 5.500 liedjes. Ze kreeg de bijnaam The nightingale, dit betekent vrij vertaald, nachtegaal van India. Lata Mangeshkar is een van de weinige met de hoogste civiele onderscheiding van India, genaamd Bharat Ratna. In 1982 kwam zij naar Suriname voor enkele concerten. Enkele nummers gezongen door haar zijn, ‘Yeh Galiyan Yeh Chaubara Yahan’, ‘Lag Jaa Gale’, ‘Ek Pyar ka Nagma hai’. Happy Birthday voor de Indiase nightingale Lata Mangeshkar.

error: Kopiëren mag niet!