HBO B&O numerus fixus van BiZa succesvol verlopen

Het ministerie van Binnenlandse Zaken (BiZa) heeft zaterdag voor de eerste keer een numerus fixus georganiseerd voor de Hogere Beroepsopleiding Bestuurskunde en Overheidsmanagement (HBO B&O). De reden hiertoe was dat de aanmelding vanuit Paramaribo (237 ambtenaren) en Nickerie (51) hoger is dan het aantal beschikbare faciliteiten voor het accommoderen van de overheid studenten. Voor Paramaribo is het quotum 80 studenten, terwijl dat voor Nickerie op 45 is vastgesteld. 

Door het toepassen van de numerus fixus hoopt het ministerie en het Management Team HBO B&O alle aangemelde belangstellenden een zo eerlijk mogelijke kans te bieden. 

Minister Bronto Somohardjo gaf aan, dat er rekening gehouden moet worden met de aanwezige faciliteiten voor het afdraaien van deze vier jaar durende opleiding. Het gaat onder meer om beschikbare leslokalen en docenten voor het verzorgen van de lessen. Tegelijkertijd laat Somohardjo weten, dat er inmiddels wordt uitgekeken naar modellen om in de toekomst meer ambtenaren in de gelegenheid te stellen om zich ook te kunnen inschrijven voor de opleiding. 

Met deze HBO B&O wil de overheid het werk en denkniveau van het midden- en hoger kader van alle departementen omhoog krikken zodat ze op een efficiënte en effectieve manier inhoud kunnen geven aan het overheidsbeleid. “Een goed draaiend overheidsapparaat is niet alleen goed voor ons, maar voor geheel Suriname.” 

De HBO B&O is één van de opleidingen van het ministerie van Binnenlandse Zaken, die in november start met cohort 3. De 80 ingelote studenten worden 4, 5 en 6 oktober in de gelegenheid gesteld om zich in te schrijven. De numerus fixus procedure zal in Nickerie donderdag 30 september worden afgewikkeld, waarbij 45 loten zullen worden getrokken uit een bestand van 51 geregistreerden.

error: Kopiëren mag niet!