Ed Rust over zijn carrière in de muziekwereld en The Voice Senior

De Surinaams-Nederlandse zanger Ed Rust (68) heeft onlangs deelgenomen aan het Nederlandse televisieprogramma The Voice Senior. Dit blijkt uit zijn Facebook-update met de tekst: “Jammer genoeg niet door bij de Knock-outfase van The Voice Senior TVP…. Ik heb genoten en bedank iedereen voor de support en bemoedigende woorden die ik heb mogen ontvangen”. In gesprek met Dagblad Suriname vertelt de zanger het volgende. 

“Ik ben al heel lang bezig met muziek. Eerst als DJ (Operator) onder de naam “Eds Drive In”.  Vervolgens ben ik gaan zingen in een band genaamd “De Moengo Stars”. Dat was tijdens mijn detachering als leerkracht op de Fred Murrayschool. Terug in Paramaribo ben ik weer gaan voetballen. Voetbal was mijn geliefde sport. Verder heb ik ook gebasketbald en gezaalvoetbald. Na mijn actieve voetbalcarrière ben ik gaan meedoen met de Formatie “Njoeng Ting”. Na mijn vertrek naar Nederland heb ik voor verschillende bandjes gespeeld. Mijn eerste band in Nederland was “Lekkerbek”. Vervolgens waren het “Okasi “, MASTER Blaster, La Danz, La Fiesta en in @SIX. Momenteel zit ik in het team van de Atsix band. Ik heb ook meegedaan met verschillende talentenjachten en ben als nummer 1 geëindigd.”

Deelname The Voice Senior

“Er werd mij vaak gevraagd waarom ik niet meedoe aan The Voice Senior. Ik had ook dit keer geen zin, maar na herhaaldelijk aandringen en gezien het feit, dat er vanwege corona niets te doen was op muziekgebied, heb ik uiteindelijk de stap genomen. Achteraf was het leuk om dit ook mee te maken. Mijn ervaring is, dat er heel veel senioren zijn die verschrikkelijk goed kunnen zingen. Ik stond er echt versteld van. Verder ook heel veel nieuwe vrienden gemaakt en natuurlijk een beetje airplay. Niet verkeerd toch. Ik vond het een hele mooie en nuttige ervaring en ik ben achteraf blij dat ik het gedaan heb. Uiteraard heb ik hierbij de onvoorwaardelijke steun gehad van mijn geliefde wederhelft die ik alle dank verschuldigd ben. Trouwens ik ben ook erg trots, dat ik tijdens mijn eerste optreden in de The Voice Senior mijn liedje In Sranan Tongo heb mogen doen. “ Lobi Wan”. I Love Su. 

The Voice Senior is een talentenjacht voor 60-plussers. Indien kandidaten door de blinde zang auditie heen zijn mogen zij kiezen uit de Voice-coaches: Angela Groothuizen, Frans Bauer, Ilse DeLange en Gerard Joling, met hun coach gaan zij de strijd aan. Ed Rust had gekozen voor coach Gerard Joling. In het weekend maakte de zanger middels een post bekend op social media dat hij de Knock-outfase van The Voice Senior niet heeft gehaald. Ed Rust heeft veel bekendheid weten te vergaren met vertolking van de song ‘Thinking Out Loud’ van Ed Sheeran in het Sranan Tongo.

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!