“Zwemvakantie is ook nodig”

In de vakantie hadden enkele kinderen nog hun trainingen te doen of lessen te volgen waaronder zwemles of dansles. In gesprek met Dagblad Suriname, zegt een zwemleraar dat het ook een zwemvakantie moet zijn.

“Enkelen zijn reeds met vakantie en anderen gaan volgende week. Het is een afleiding voor de kids en ook een manier om met meer kinderen in contact komen, een vakantie is echt nodig. De gehele periode hebben kinderen die les volgen bij mij hun best gedaan, zijn gehoorzaam geweest en enkele zijn zelfs bevorderd en komen niet meer. Dus zij verdienen een vakantie waarin zij geen instructies van anderen behalve die van hun ouders hoeven te volgen. Zwemleraren kunnen in deze periode ook voorbereidingen treffen of iets bijleren om de kinderen een extra push te geven in hun lessen.”

Een eigenaresse van een zwemschool stelt, dat de resultaten wel goed zijn geweest de afgelopen periode. “De kinderen hebben potentie en je ziet dat zij willen leren om beter te worden.”

Bij haar kunnen kinderen al vanaf vier jaar op les, maar dan is het de beginfase en daarna groeien ze zo verder. “Je hebt enkelen die graag spelen, maar de professionele groepen weten het wel anders aan te pakken. De kinderen worden dan zo ook bewuster maar hebben bij bepaalde gelegenheden ook leuke momenten samen. Je hebt ook speel uurtjes of leer uurtjes in contest vorm Of de kinderen doen aan wedstrijden mee, dus de kinderen kunnen aan verschillende dingen deelnemen.”

“Vanwege de situatie is heel wat veranderd. Ouders krijgen wel toegang, maar op een afstand en de Covid-19-maatregelingen moeten in acht worden genomen. Ook kunne zij de kinderen laten en buiten wachten, vanwege de situatie heb je elke dag een groep die komt om lessen te volgen. Maar, dat geeft niet zolang de kinderen op een professionele manier les kunnen volgen en hun papier ook wereldwijd kunnen gebruiken. We moesten vanwege de situatie ook een kleine prijsverhoging vragen, maar het verschil konden enkele ouders wel vol doen. Anderen kunnen het in termijnen betalen, dus komt hen ook heel goed uit. Het is nu vakantie, een periode voor de kinderen om te genieten. Daarna is het weer oefenen geblazen en voorbereiden op het nieuwe schooljaar. Met de situatie nu is er nog veel angst, maar we blijven het safe houden. We weten niet wat er verder komt ,maar nu proberen we het beste ervan te maken.”

(Foto: De Kikkertjes)

TM 

error: Kopiëren mag niet!