Prijs vis verhoogd

“Niet alleen groentesoorten, maar ook vis is duur geworden”, zegt Henk
“Dat hoopje vis dat ik voor SRD 20 en SRD 25 kocht, wordt nu aangeboden voor SRD 100. Dat is een heel groot verschil en een grote vis botervis wordt voor SRD 50 verkocht. Dus je gaat heel wat moeten afstaan. Wat gaan we nu dan eten, als de dingen zo duur blijven? Ik kan het nog permitteren, maar hoe staat het met burgers zonder vaste inkomsten of geen inkomsten. Een bordje rijst, met gebakken ei, zelfs is soms moeilijk. Wat als een kilo rijst al zo duur is, hoe staat het met de rest?”

Een visverkoper zegt, dat het ook aan de periode ligt. “Je hebt een periode waar er veel vis is en een periode waar er een spot van schaarste is. Enkele vissers die op zee zijn hebben ook niet veel geleverd, dus daar ligt het ook aan en de verkoop speelt ook een grote rol. Als we dezelfde prijs gaan handhaven, dan hoeft er geen sprake meer van hossel te zijn.”

Renzo, die samen vis verkoopt in verschillende buuren met zijn vader, zegt, dat het ook iets minder is geworden met de verkoop. “We zijn daardoor ook snel uitverkocht. Enkele mensen vragen naar een groot aantal, maar dat kan je niet doen als verkoper. Met vaste klanten ga je anders moeten werken. Maar. zolang er weer sprake is van een volle bak, dan komt een ieder aan de beurt. Maar, voor nu gaan we moeten werken met wat er is.”

TM 

error: Kopiëren mag niet!