Vrachtwagen rijdt bromfietser (57) dood

De 57-jarige bromfietser Bidjaikoemar Ghisiawan is donderdag
na te zijn aangereden door een vrachtwagen op de kruising van de Mangrey- en de Oost-Westverbinding in het district Commewijne ter plaatse overleden, zo meldt het Korps Politie Suriname.

De politie van het bureau Meerzorg kreeg rond drie uur ’s middags een melding van een aanrijding tussen een vrachtwagen en een bromfiets op die kruising en dat er sprake was van zwaar lichamelijk letsels.

Agenten troffen de bromfietser, die geen teken meer van leven vertoonde, op het wegdek aan. Een arts stelde formeel de dood van het verkeersslachtoffer vast.

Onderzoek wees uit dat beide bestuurders over de Oost-Westverbinding reden, vanuit de richting Tamanredjo en rijdend in de richting van het oud Veerplein. De 46-jarige vrachtwagenchauffeur die voor reed, beschreef op voornoemde kruising een linkse bocht in de Mangreyweg, zonder voorrang te verlenen aan het recht doorgaande verkeer. Hij kwam daardoor in botsing met de bromfietser.

Het rijbewijs van de vrachtwagenchauffeur is hangende het onderzoek ingevorderd. Hij werd voorgeleid en na afstemming met het Openbaar Ministerie heengezonden, terwijl het lichaam van Bidjaikoemar ter obductie door de politie in beslag is genomen.

Beide voertuigen zijn ter herkeuring eveneens door de politie in beslag genomen. Het onderzoek van deze aanrijding is overgedragen aan de Verkeersunit van regio Oost.

error: Kopiëren mag niet!