“Plantjes verkopen is eigenlijk iets unieks”

“Plantjes verkopen langs de straat is niets aparts meer, een ieder doet eraan mee ook al is het klein of groot”, zegt een plantjesverkoper tegenover de krant. 

“Als je in het klein verkoopt zit je er soms dagen mee. Groente ondernemers die meer verkopen en dan plantjes verkopen en de benodigdheden erbij verkopen hebben voordeel.  Plantjes verkopen is eigenlijk iets unieks, althans ik zie het zo. Als je een product verkoopt ga je uitleg geven van hoe het gebruikt wordt en wat je ervoor kan gebruiken. De gebruiksaanwijzingen kan je niet op een pot plaatsen, maar de uitleg betekent wel veel. Er zijn veel burgers die mee doen met de verkoop, ook al staan ze niet langs de straat, maar gebruiken de moderne technologie. Via Facebook of zelfs thuis voor de deur. Een ieder zoekt een hossel om iets te verdienen. Maar, van in het klein verkopen kun je niet leven maken. Je gaat iets bij moeten doen om het te overleven”, zegt de plantenverkoper. 

“Je geeft een beetje liefde mee bij bij de verkoop van plantjes”

Hij is ook niet dagelijks langs de straat. In het dagelijks leven is hij verpleger en op zijn vrij dagen doet hij mee met de verkoop. “Door mijn werk heb ik ook net zoveel geduld en gevoel voor planten als voor de mens”, zegt hij. “Ik wist er vroeger ook helemaal niets van, maar door ouderen en patiënten die op een leeftijd zijn ben ik geïnteresseerd geraakt en het geeft een goed gevoel. En zo vind ik, dat je het ook moet verkopen. Je geeft een beetje liefde mee, zodat het product er ook goed uit komt.”

“Je moet nu blokken, die sentimentele dingen werken niet”

Een ander plantjesverkoper zegt, dat hij het heel anders ziet. “Wie heeft in deze tijd tijd om dingen uit te leggen. Ik probeer geld te maken om mijn gezin te voeden. Ik verkoop plantjes, tomaten, soepgroenten, prei, peper en mes,t dus de klanten hebben genoeg keus. Binnenkort zal ik ook groente verkopen. Nadat ik mijn werk heb verloren, heb ik besloten iets zelf te doen. Het is nu nog niet wat het wezen moet, maar beetjes bij beetjes zal het wat worden. Je moet nu blokken, die sentimentele dingen werken niet.”

TM 

error: Kopiëren mag niet!