Ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur werkt aan voorbereidingen gratis schoolvervoer

De minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Marie Levens, had eerder in dit jaar in haar toespraak tijdens de voortzetting van de begrotingsbehandeling in de Assemblee aangegeven, dat het Herstelplan voor de studenten en leerlingen licht in de tunnel zal betekenen. De minister gaf aan, dat schoolvervoer gratis zal worden en dat er ruim SRD 80 miljoen daarvoor beschikbaar is gesteld. 40.000 scholieren en studenten zullen gebruik kunnen gaan maken van het gratis schoolvervoer.

Het nieuw schooljaar zal midden oktober aanvangen.  

Gratis busvervoer voorlopig alleen voor Paramaribo en Wanica

Een woordvoerder van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur laat de redactie van Dagblad Suriname in een reactie weten:

“Eind oktober is een voorlopig eenvoudig systeem van buskaartjes in de maak. Dus daarmee kan het vervoer gratis zijn. Er moet nog onderhandeld worden met de busorganisaties. In februari willen we een e-kaart hebben. Hoe die er precies uit gaat zien wordt nader bekeken. Het gratis busvervoer waaraan er nu wordt gewerkt is bedoeld voor Paramaribo en Wanica. De afdeling Vervoer van het ministerie doet al landelijk schoolvervoer. Daarvan is de registratie al begonnen.”

“Leerlingen uit de verschillende districten betalen SRD 7,50 voor een kwartaalabonnement. Het systeem waaraan nu wordt gewerkt staat los van de registratie op het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. De ouders zullen hun kinderen moeten registreren. De registratie zal online plaatsvinden en ook via de scholen als die begonnen zijn. Binnenkort volgt de registratie. Gratis schoolvervoer zal een besparing zijn voor de ouders en veiliger zijn voor de schoolkinderen.”

SK

error: Kopiëren mag niet!