Koeman krijgt in extra tijd wedstrijd tegen Cádiz rode kaart

FC Barcelona speelde donderdag met een man minder, na rood voor Frenkie de Jong, in de Spaanse competitie gelijk bij Cádiz, 0-0. Ver in extra tijd kreeg Ronald Koeman ook nog rood wegens commentaar op de leiding.

“In dit land sturen ze je voor niets weg”, reageerde Koeman, die zei dat hij alleen de scheidsrechter op iets had willen wijzen en geen kritiek had.  “Iedereen zag dat er twee ballen op het veld lagen, behalve de scheidsrechter.”

De scheidsrechter beweerde echter na de wedstrijd: “Koeman protesteerde op een opvallende manier bij de vierde official, met zijn armen omhoog en luid schreeuwend. Bovendien verliet hij zijn coachingsvak. Hij schreeuwde: ’Hé, de scheidsrechter moet fluiten, de scheidsrechter moet fluiten! Hij moet fluiten!’ Eerder was hij al gewaarschuwd door de vierde man om te stoppen met protesteren tegen mijn beslissingen.”

Koeman vond zijn ploeg overigens niet heel slecht spelen. “De ploeg heeft over het algemeen goed gespeeld. We hadden veel balbezit, maar het was lastig om kansen te creëren. Toch waren de beste kansen voor ons, zelfs met een man minder. Ik kan niet klagen over hun instelling. Je moet creativiteit hebben om zo’n tegenstander te verslaan, maar het ging vaak mis bij de laatste pass. Je moet ook realistisch zijn. Kijk naar de selectie die we hebben en de spelers die er niet bij waren. We misten zeven basisspelers.”

De trainer weigerde in te gaan op vragen over zijn toekomst. “Ik ga verder niet over mijn persoonlijke situatie praten. De voorzitter is alleen even in het hotel langs geweest om gedag te zeggen. Als hij wil praten, hebben we daar waarschijnlijk de komende dagen wel tijd voor.”

error: Kopiëren mag niet!