Auto-onderdelen duur, maar noodzakelijk

“We kunnen niet anders”

Auto-onderdelen zijn duur, maar noodzakelijk. “We moeten ze kopen”, zegt een taxichauffeur. “De prijs hangt van de koers af en als je niet investeert dan zal je niet rijden”, is de nuchtere conclusie van de man. De man, met standplaats ‘Domineestraat’, merkt op dat de taxisector nu heel slap is.

Het toerisme is niet te vergelijken met 2019 en de jaren daarvoor. De kosten voor onderhoud van de auto gaan gewoon door. “Laatst moest ik een sensor verwisselen, dat kostte mij SRD 1.500.”

 De man is nog steeds verrast door de hoogte van het bedrag. Daar bleef het niet bij, ook de technicus die de wagen moest scannen moest betaald worden. Lachend noemt hij nog een derde aandeelhouder, namelijk de monteur, die het onderdeel moest plaatsen. “In een kwartier kostte dat SRD 700.”

Een andere autobestuurder herkent dit verhaal en zegt dat de prijzen drie keer duurder zijn geworden. “We kunnen niet anders, dus nemen we het zoals het komt, het geld is er niet altijd.” De man laat weten, dat het soms een week duurt voordat er wat geld bij elkaar gebracht kan worden om onderdelen te kopen. “Gisteren nog moest ik een starter laten plaatsen en dat heeft mij SRD 500 gekost.”

RB 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: