Burgers over voetballende vicepresident positief en negatief

De Concacaf-wedstrijd tussen Inter Moengotapoe (IMT) en Olimpia uit Honduras is een veelbesproken wedstrijd geworden. Het meespelen van clubeigenaar Ronnie Brunswijk leidde tot veel reacties op social media. Een aantal opmerkingen was positief, maar kritiek bleef niet uit. Ook op straat blijken de reacties verdeeld.

“Mag je niet meer voetballen als je 60 jaar bent”, vraagt een burger. De man merkt op dat de vicepresident heeft laten zien dat een mens nog kan sporten op die leeftijd.

Een andere man zegt, zittend op een bankje, “mensen praten erover dat hij geld heeft verdeeld, maar dat is toch zijn eigen geld?.” Volgens de man, bijgestaan door zijn vrienden zijn er de afgelopen dagen genoeg andere opmerkelijke zaken gebeurd waar mensen niet over praten.

Toch zijn er ook critici die het optreden afkeuren. “Suriname hoort niet op die manier neergezet te worden”, reageert een man die zelf boven de 60 is. “De jongeren verdienen een kans”, is de opvatting van deze burger. 

Op straat zegt een voetballiefhebber dat de kritiek komt vanwege deelname van de vicepresident. Hij complimenteert de spelers van Inter Moengotapoe voor hun durf. “Maar internationaal zie je geen clubeigenaren op een bepaalde leeftijd uitkomen voor hun team. Dat zie je ook niet bij Barcelona en Real Madrid”, zegt de man. Toch zegt hij dat de de vicepresident de durf heeft gehad om te spelen. Hij merkt op dat het spelverloop er mogelijk anders zou hebben uitgezien als de basisopstelling ongewijzigd was. “Maar, bij de gevaarlijke momenten van Inter Moengotapoe was de bal aan de voeten van Brunsi”, zegt de man enthousiast. Hij noemt de voorzet die hij ga,f maar die niet ingekopt werd. “Ook zijn pases waren orgi.”

De man vat wel samen dat de kritiek zal blijven, omdat internationaal clubeigenaren niet meespelen. Dat de wedstrijd doelpuntloos voor de topclub uit Marowijne is geëindigd, betreurt de voetballiefhebber. “De tegenstander heeft zes doelpunten gemaakt, dus IMT heeft weinig kans in Honduras.” De man besluit om te zeggen dat hij als vicepresident de eer aan zichzelf zou hebben gehouden. “Ik zou niet hebben meegespeeld”, laat hij weten.

RB

error: Kopiëren mag niet!