Brunswijk ontvangt als waarnemend-president kickbokser Wisse

Waarnemend-president Ronnie Brunswijk heeft woensdag de succesvolle kickbokser Donovan Wisse op zijn kabinet ontvangen. Volgens een bericht op de Facebook-pagina van Brunswijk is de waarnemend-president in hart en nieren sporter en zeer ingenomen en trots vanwege de geleverde prestatie van Donovan Wisse. 

Brunswijk zou als geen ander weten wat het betekent om een topprestatie neer te zetten. Om meer Surinaams talent tot prestaties op wereldniveau te brengen, is de regering bezig uit te werken hoe de Surinaamse sporter beter gewaardeerd, ondersteund en begeleid moet worden in hun streven naar het leveren van topprestaties.

Wisse toonde zijn onlangs veroverde belt aan Brunswijk. Met een technical knock-out op 4 september in Rotterdam versloeg Wisse de Tunesische Nederlander Yousri Belgaroui, en werd uitgeroepen tot Glory wereldkampioen middengewicht kickbokser. 

Earnie Enig, die de top-sporter vergezelde, zei dat Wisse de beste wereldkampioen is en dat die zich ondanks zijn Nederlandse nationaliteit trots voelt om zich Surinaams wereldkampioen te noemen. “Surinamers moeten het koesteren en beseffen dat het om een wereldkampioen gaat”, aldus Enig.

Wisse zal zijn titel verdedigen in januari 2022.

error: Kopiëren mag niet!