SVB-voorzitter: Geld uitdelen aan spelers is ‘ongewenste daad’

CONCACAF bezorgd over uitdelen van geld aan spelers en laat officieel onderzoek instellen

Dat Ronnie Brunswijk dinsdagavond in de basis stond van Inter Moengotapoe in de CONCACAF League wedstrijd in Paramaribo tegen het Hondurese Olimpia heeft wereldwijd tot verbaasde reacties geleid. Brunswijk, eigenaar van de club, was ‘trending’ op Twitter. 

De aandacht ging daarbij vooral uit naar het feit, dat hij als vicepresident van Suriname en daarbij dinsdag ook nog waarnemend-president, op 60-jarige leeftijd zichzelf heeft opgesteld in de basis elf van zijn team. Beelden op social media konden niet om zijn postuur heen. Velen vragen zich af hoe het mogelijk is, dat iemand van die leeftijd nog kan en mag voetballen in een grote competitie. Daarnaast vinden mensen dat Brunswijk wellicht een plaatsje verdient in het Guiness World Book of Records.

Geld uitdelen aan tegenstanders in kleedkamer – Match fixing?

Maar, wat verbazingwekkender was, was het feit – zo blijkt uit beelden die rondgaan op social media – dat hij ogenschijnlijk na de wedstrijd in de kleedkamer van het Hondurese elftal geld, Amerikaanse dollars, ging uitdelen aan spelers. Met het oog op een nog zeer binnenkort te spelen return match in Honduras, zou dat gedrag van Brunswijk geïnterpreteerd kunnen worden als een vorm van omkoping, spel-beïnvloeding ofwel ‘match fixing’.

SVB keurt in brief aan Inter Moengotapoe handelen Brunswijk af

In een reactie op het gedrag van speler Brunswijk tegenover Dagblad Suriname zegt de voorzitter van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) John Krishnadath, dat het uitdelen van geld ‘een ongewenste daad is, welke niet niet in het voetbal thuishoort’. 

“Ik heb de beelden inmiddels gezien. Heb Inter Moengotapoe een brief geschreven waarin het handelen van de speler Brunswijk wordt afgekeurd en herhaling niet meer mag plaatsvinden. Denk dat de ethische commissie van de CONCACAF beide partijen om opheldering zal vragen. Vergeet niet, het is een Sociabank-Concacaf League Toernooi. waarvan de CONCACAF de organisator en verantwoordelijke is niet de SVB.”

De redactie van Dagblad Suriname heeft getracht een reactie te krijgen van de FIFA (Fédération Internationale de Football Association) op het optreden van Brunswijk dinsdagavond als speler van Inter Moengotapoe. Vooralsnog is een reactie uitgebleven.

CONCACAF stelt onderzoek in

De CONCACAF heeft woensdagmiddag in een verklaring gesteld, zich “grote zorgen” te maken “over de inhoud van een video die op sociale media circuleert en die mogelijke integriteitsproblemen oproept rond de Concacaf League-wedstrijd tussen Inter Moengotapoe en CD Olimpia.”

“De zaak wordt doorverwezen naar de Concacaf Disciplinary Committee, die een formeel onderzoek zal starten. Een nieuwe update zal worden verstrekt wanneer dat proces is voltooid”, aldus de organisatie in haar verklaring.

PK

error: Kopiëren mag niet!