Werknemersbond Newmont en regering slaan handen in elkaar

De regering en de werknemersbond bij Newmont NV slaan de handen in elkaar om de  belangen van de Newmont-arbeiders te behartigen. Alles wat de positie van zowel het goudbedrijf als die van de arbeiders veilig stelt neemt de regering serieus.

Dit kwam dinsdag naar voren tijdens een kennismakingsbezoek van de werknemersbond aan waarnemend-president  Ronnie Brunswijk. Bij de kennismaking waren ook aanwezig minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) en Preciosa Simons van de afdeling Mijnbouw van NH, zo meldt het Directoraat Volkscommunicatie van het Kabinet van de Vicepresident.

Zowel minister Abiamofo, als bondsvoorzitter Joël Panka, spreken van een vruchtbaar gesprek. “Uit dit gesprek is voortgevloeid, dat indien wij bij het bedrijf vastzitten met moeilijke issues die de werknemers raken, wij altijd een open deur mogen verwachten bij de overheid. Er is ook meer duidelijkheid verschaft over de rol die de overheid heeft te vervullen in de overeenkomst die de goudmaatschappij heeft met de Surinaamse arbeiders”, zegt Panka. 

Hij voelt zich gesterkt door de toezeggingen van de overheid om te blijven werken aan een goed investeringsklimaat voor het bedrijf en een gezonde arbeidspositie voor de werknemers. Minister Abiamofo waardeert de visie van de bond met betrekking tot onder andere de rehabilitatie van uitgemijnde gebieden en aandacht voor gemeenschapsontwikkeling voor de gebieden rondom de mijnen. “Zeker hebben de activiteiten in het kader  van het Pamacca Community Funds  onze aandacht”, aldus de minister. 

Brunswijk had de bond warm verwelkomd op zijn kabinet en zei uit te kijken naar goede ontwikkelingen voor Newmont NV in het belang van land en volk, waaronder de werknemers.

error: Kopiëren mag niet!