Ronny Asabina teleurgesteld in de regering

“Onvoorstelbaar, walgelijk, frustrerend, pijnlijk, afgezien van een onzekere en radeloze situatie voor de 17 Surinaamse bursalen op Cuba.” Zo reageert BEP-parlementariër Ronny Asabina op zijn Facebookpagina op het nieuws, dat de studenten de collegelokalen op Cuba niet mochten betreden, omdat hun college gelden niet zijn gestort door de regering. 

Het nieuwe collegejaar van deze studenten op Cuba is aangevangen en op hun eerste collegedag werden zij met de harde realiteit en naakte waarheid geconfronteerd. Voor de zoveelste keer laat de staat Suriname deze studenten in de steek. Wederom heeft de toegezegde overmaking van gemiddeld US$ 8.000  per student voor een collegejaar niet plaatsgevonden. Deze studenten hebben het vorige collegejaar nog niet kunnen afronden, vanwege achterstallige betaling. 

Verkeerde prioriteitstelling 

Asabina begrijpt de prioriteitstelling van de regering niet. “Gebleken dat er wel geld is om een extra auto voor een ambassadeur te kopen. Voorts is er geld om een stuk terrein waarvoor een burger gratis in aanmerking is gekomen over te kopen, tenminste voor een tarief dat marktconform is. Maar, er is geen geld om te betalen voor kennis die in ons geliefd land uitermate belangrijk en schaars is. Er is ook geen geld om de Cubaanse medici en het verplegend personeel te behouden voor land en volk, juist midden in een periode waar wij afstevenen op een humanitaire crisis op het gebied van de volksgezondheid, vooral als wij de bevestigde covid-19 geïnfecteerden en doden in ogenschouw nemen. Ik heb het  over bevestigde gevallen, want er zijn veel gevallen, waarbij hele gezinnen mogelijk geïnfecteerd zijn maar zich  niet laten testen met alle nare gevolgen van dien”, aldus Asabina.

error: Kopiëren mag niet!