De Boer-Boskalis geeft tekst en uitleg over baggerproject Surinamerivier

Het uitbaggeren van de Surinamerivier is van start gegaan. Het ministerie van Openbare Werken (OW) hield vrijdag 17 september een presentatiebijeenkomst, waarbij behalve OW, de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS), ACE Consultancy en het Joint Venture baggerbedrijf De Boer-Boskalis uitgebreid zijn ingegaan op de aanpak van het baggerproject.  

Het ministerie van Openbare Werken zal als hoofdopdrachtgever van dit megaproject regelmatig informatie verschaffen over het verloop van de werkzaamheden alsook in overleg treden met de stakeholders. 

Satish Mohan, onderdirecteur Natte Civieltechnische Werken, ging namens OW vrijdag in op zaken die te maken hebben met projectmanagement. MAS-directeur Michel Amafo bracht het tarievenbeleid uitvoerig in kaart. Robin Mansour en Robert Bosman van Joint Venture baggerbedrijf De Boer-Boskalis hebben de uitvoering van het project gedetailleerd uiteengezet tijdens hun presentatie, terwijl Vivek Badalchaudhari van ACE Consultancy de presentatiesessie afsloot door nadruk te leggen op de totale controle- en milieuaspecten tijdens de directievoering. 

Afgezien van bedrijven die langs de Surinamerivier zijn gevestigd, waren ook boothouders- en vissersverenigingen vertegenwoordigd. 

Het baggerproject wordt door de Joint Venture De Boer-Boskalis voorgefinancierd. De terugbetaling zal in een later stadium geschieden middels tarieven die geïnd gaan worden bij bedrijven die gebruik zullen maken van de rivier. 

De belangrijkste reden van de bijeenkomst vrijdag was volgens de minister van Openbare Werken, Riad Nurmohamed, om de toekomst van het baggerproject te bepalen. Het ligt in de bedoeling om deze opdrachten langzamerhand over te dragen aan bedrijven die gebruikmaken van de Surinamerivier. De bewindsman neemt een voorbeeld van andere landen waar dit systeem een succes is geworden. 

Het OW-ministerie is voornemens uiterlijk december 2021 voorbereid te zijn op de toekomst van de Surinamerivier.

error: Kopiëren mag niet!