Chelsea verslaat Tottenham Hotspur in derby met 0-3

Chelsea heeft zondag de derby van Tottenham Hotspur gewonnen. Zonder Hakim Ziyech – die op de bank zat – waren ‘The Blues’ met 0-3 te sterk voor ‘Spurs’. 

Na een doelpuntloze eerste helft zonder grote kansen was het Thiago Silva die na rust de ban brak in het Tottenham Hotspur Stadium. De 36-jarige Braziliaan kopte uit een hoekschop van Marcos Alonso binnen.

N’Golo Kanté verdubbelde een kleine tien minuten later met een mooi doelpunt de voorsprong voor de bezoekers. De middenvelder zag zijn schot via een verdediger van Tottenham Hotspur en de binnenkant van de paal achter Hugo Lloris belanden.

Het was voor Kanté zijn eerste doelpunt voor Chelsea in bijna twee jaar tijd. De Fransman was op 23 november 2019 tegen Manchester City voor het laatst trefzeker bij Chelsea (1-2-nederlaag). In vijf jaar tijd scoorde hij slechts twaalf keer in 222 officiële duels.

In de slotfase bepaalde Antonio Rüdiger de eindstand op 0-3. De verdediger schoof de bal op aangeven van invaller Timo Werner in de verre hoek.

Door de overwinning is Chelsea na vijf duels medekoploper in de Premier League. De ploeg van trainer Thomas Tuchel heeft dertien punten uit vijf duels, evenveel als Liverpool en Manchester United. Na de tweede nederlaag op rij staat Tottenham Hotspur zevende op de ranglijst.

error: Kopiëren mag niet!