Messi goudhaantje bij Paris Saint-Germain: 110 miljoen euro netto

De Franse sportkrant L’Équipe heeft zaterdag 18 september details naar buiten gebracht uit het contract van Lionel Messi bij Paris Saint-Germain (https://www.lequipe.fr/Football/Article/Les-dessous-du-salaire-xxl-de-lionel-messi-au-psg/1286218). Als de Argentijn zijn contract in Frankrijk volledig uitdient, verdient hij het astronomische bedrag van 110 miljoen euro netto.

30 + 40 + 40 staat er zaterdag groot op de voorpagina van de krant die spreekt over een ’XXL-salaris’ van de in de zomer aangetrokken speler. Messi tekende bij zijn komst in Frankrijk een contract voor twee jaar met de optie om nog een derde jaar bij te tekenen.

Dit seizoen strijkt de 34-jarige sterspeler 30 miljoen euro op, volgend jaar liefst 40 miljoen. Vanwege een afgesproken loyaliteitsbonus is het bedrag in het tweede jaar hoger. 

Als het de Argentijn goed bevalt in Frankrijk en hij gebruik maakt van de optie tot verlenging van zijn contract, zal hij nog eens 40 miljoen verdienen tijdens zijn derde jaar.

Messi is overigens niet de enige speler uit het Franse sterrenteam die zoveel verdient. De Braziliaanse aanvaller Neymar verdient evenveel. Kylian Mbappé moet met een beduidend minder bedrag tevreden zijn. De Fransman verdient ’slechts’ twaalf miljoen euro per jaar.

error: Kopiëren mag niet!