Identiteit kort na aanrijding overleden voetganger (27) bekend

De identiteit van een op 7 augustus door een auto aangereden voetganger op de Hadji Iding Soemitaweg die de volgende dag overleed in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, AZP, is bekend, zo meldt het Korps Politie Suriname.

Het gaat om de 27-jarige Roché Beieren die bij de aanrijding zwaargewond raakte. De man werd door een auto geschept ter hoogte van kilometer 11 te plantage Bittenzorg in het district Commewijne. 

Uit de verklaring van de 52-jarige automobilist blijkt, dat hij op die bewuste dag over de Hadji Iding Soemitaweg reed, komende vanuit de richting van Meerzorg en rijdende in de richting van Tamanredjo. Het slachtoffer liep aan de linkerzijde van de weg, in dezelfde richting als de auto, toen hij werd aangereden. De bestuurder verklaarde tegenover de politie, dat hij niet had gezien wie of wat hij had aangereden. Hij stopte aan de kant van de weg en stapte uit om na te gaan wat er precies aan de hand was. Hij zag niets op of langs de weg waarna hij naar huis reed.

Hij zei verder, dat het voorval hem bezig hield. Hij besloot naar de politie van het bureau Commewijne te gaan om zijn verhaal te doen. Dat vond omstreeks zes uur in de ochtend plaats. De politie ging samen met de hem naar de locatie en troffen Roché Beieren zwaar gewond langs de weg aan.

Beieren was niet aanspreekbaar en werd in een ambulance vervoerd naar het Academisch Ziekenhuis te Paramaribo. Op zondag 8 augustus is hij overleden.

Het lichaam van Roché Beieren is in opdracht van het Openbaar Ministerie door de politie afgestaan aan de nabestaanden. Het rijbewijs van de automobilist is hangende het onderzoek ingevorderd. 

De Verkeersunit Regio Oost is belast met het verder onderzoek in deze zaak.

error: Kopiëren mag niet!