Sweet Melodies Bombaygang verruimd met Londa ke naach groep

De welbekende Surinaamse muziekgroep Sweet Melodies Bombaygang is zich gaan verruimen. Anand Balgobind, oprichter van de muziekgroep vertelt het volgende in een gesprek. “Behalve Sweet Melodies Bombaygang hebben wij ook een Londa ke naach groep. De londa ke naach wordt uitgevoerd door een man verkleed en opgemaakt als een vrouw compleet met vlechten en rok, bij een huwelijk volgens hindoe ritus, wanneer de huwelijksprocessie moet vertrekken van de woning van de bruidegom naar de woning van de bruid alwaar de huwelijksinzegening zal plaatsvinden. De man danst als vrouw verkleed op muziek die de relatie moeder en zoon (bruidegom) bezingt. Wanneer de huwelijksprocessie (baraat) ten huize van de bruid is gearriveerd wordt de bruidegom onder begeleiding naar de woning van de bruid gebracht. De rol van de nachaniya wordt in dit team vervuld door Soerdj Mangre. Voor reservering mag men contact maken op het mobiel nummer 8797416”.

Anand Balgobind is in de jaren 1998 en 1999 voor ongeveer twee jaren lid van een Londa ke naach groep geweest met wijlen Ustaad Soerish Ghorai(Debah). Balgobind benadrukt dat men geen twijfels hoeft te hebben aan de service van de groep, of nog erger aannemen dat de groep als comedy of money-making business is opgericht. Het team heeft als vijf optredens achter de rug sinds de oprichting in juni 2021. Een special dank namens Balgobind gaat uit naar een ieder die het team de push en power geeft om door te zetten, Dagblad Suriname die het team een platform aanbied voor verkrijgen van bekendheid.  (Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!