President Santokhi terug in Suriname

President Chandrikapersad Santokhi is na een succesvol werkbezoek aan Nederland, op 12 september 2021 gearriveerd in Suriname. De regeringsleider heeft daar een omvangrijk schema afgewerkt. Dat er goede zaken zijn gedaan blijkt uit de indrukwekkende tournee van de president langs de Koning Willem Alexander, minister-president Mark Rutte, drie burgemeesters en tal van potentiële partners.

President Santokhi is op de Johan Adolf Pengel luchthaven in Para uit het vliegtuig gestapt met een bagage vol steunbetuigingen, samenwerkingsovereenkomsten met de Nederlandse overheid en afspraken met internationale luchthaven Schiphol, Wageningen University & Research (WUR) en het Amsterdam Universitair Medisch Centra(AUMC) voor concrete samenwerkingen.

Samenwerking op basis van win-win

President Santokhi benadrukt dat Suriname al 45 jaar onafhankelijk is. “Wij gaan samenwerken als twee zelf respecterende naties. De afgelopen periode stond de relatie tussen Suriname en Nederland onder enorme druk. Wij hebben de basis gelegd voor een hernieuwde samenwerking”, aldus de Surinaamse regeringsleider.

error: Kopiëren mag niet!